A Fábián Juli Emlékalapítvány kezdeményezése segítséget nyújt a zeneipari háttérmunkásoknak

A 2017-ben betegség következtében fiatalon elhunyt dalszerző-énekes emlékére létrehozott és róla elnevezett alapítvány azokat a zenészeket segíti, akik hosszabb ideig tartó betegség miatt nem tudnak zenélni és fellépni, így a bevételeiktől is elestek. A koronavírus-járvány azonban megmutatta, hogy ha beüt a baj, akkor a teljes zenei szcéna maradhat tartósan munka nélkül.

Már a tavaly tavaszi rendezvénystop is komoly csapást mért a zene- és rendezvényipari szakmára, és ugyan a nyár hozott némi enyhülést, ám az utána következő és még mindig tartó második hullám végképp betette a kaput. Akinek nem volt tartaléka, már így is rosszul járt, akinek pedig volt, az őszre, télre felélte. A Raktárkoncertek pedig nem tudják a teljes szakmát ellátni.

Az alapítvány már tavasszal is csinált egy gyűjtést, akkor 10 millió Ft jött össze. Ám az már akkor is világossá vált: nem lesz elég, a gondok pedig csak súlyosbodni fognak, mert nagyon sok az olyan háttérmunkás, aki több évtizedet töltött el a szakmában, és bár szerzett közben egy speciális szaktudást, azzal más területen nehezen talál munkát. Kifejezetten a mostani jótékonysági kezdeményezésre pólókat és pulóvereket készített az alapítvány, melyeket a kampány webshopjában (http://www.savethebackstage.hu/) vagy a Popshop.hu-n lehet megrendelni. A befolyt teljes bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány osztja szét a rászorulók között. A pólókat és pulóvereket január 15-től lehet előrendelni, és február elején kezdik kipostázni őket.

Forrás: WeLoveBudapest.com
Kép: FB/Fábián Juli Emlékalapítványcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com