Több színben játszó csokoládét fejlesztettek svájci kutatók

Adalékanyag nélküli, több színben játszó csokoládét fejlesztettek svájci kutatók. A Zürichi Műszaki Egyetem és az Északnyugat-Svájci Szakfőiskola tudósai szabadalmaztatták a különlegességet.

    A szivárványszínek megjelenését egy nyomott minta idézi elő, mely úgy töri meg a fényt, hogy láthatóvá váljanak bizonyos színek. A hatás a kaméleon színváltó képességéhez hasonló.
A kutatók, Patrick Rühs élelmiszermérnök, Etienne Jeoffroy anyagkutató és Henning Galinski fizikus elmondták, hogy az ötletet a csokoládé iránti közös szenvedélyük inspirálta. Az első kísérleteket az irodai konyhában végezték péntekenként, munka után.
Hármójuk szaktudását adták össze: Rühs az élelmiszerek anyagtulajdonságait vizsgálja, Jeoffroy szakterülete az összetett anyagok vizsgálata, Galinski pedig az optikai anyagokat kutatja. Első ötleteiket, az arany- és titánrétegezést elvetették, mert túl bonyolult volt.
A tudósok tárgyalásokat folytatnak nagy csokoládégyárakkal, és saját céget akarnak alapítani a termék számára.

 

 

Forrás: MTI



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com