Almás diós torta a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny nyertese

Idén Almás diós torta lett a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese, melyet a kecskeméti Puskás Hajnalka alkotott meg. A nyertes kreáció nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát – és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A zsűri a döntőben tíz torta közül választotta ki a legjobb édességet, mely a szakemberek szerint bármely cukrászda kínálatába bekerülhetne.

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny döntősei Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be alkotásaikat. A legnépszerűbb alapanyag idén a málna, a mák, a cukormentes csokoládé, az áfonya és a citrom volt, de olyan különleges alkotóelem felhasználására is vállalkoztak a hobbicukrászok, mint a szőlőmag olaj, a szerzetesek körtéje vagy a kardamom.

A zsűri a győztes kiválasztásakor ugyanazt a szempontrendszert követte, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Vagyis többek között a szép kivitelezés, a harmonikus ízvilág mellett a torta állagát értékelte, és azokat a tortákat részesítették előnyben, melyek készítői figyeltek az energiatartalom és az alacsony szénhidrát értékek egyensúlyára. Erős Antónia, a verseny háziasszonya kiemelte, hogy a hobbicukrászok alkotásai a kellemes ízekkel megnyernék bármely cukrászda vendégeit.

A 10 döntős torta kóstolása után a zsűri kiválasztotta az idei verseny legjobbját, amely az Almás diós torta lett.  A győztes torta készítője a dió, a fahéj, a gyömbér, a zabpehely és az alma kiváló ízharmóniájával vívta ki a zsűritagok elismerését. A torta kedvező tápérték-adatai: szeletenként 10g szénhidrátot és 217,7 kcal-t tartalmaz. A győztes a háziverseny fődíját, a Beurer Medical Hungary Kft. HealthManager csomagját és a Zsolnay Kávéház ajándékát, egy 4 főre szóló sütemény-kávé vouchert kapott.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny és háziverseny főtámogatója kezdetektől a 77 Elektronika Kft., az OKOS Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója. A főtámogató különdíjat, egy Dcont ETALON vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel a legkreatívabb recept megalkotójának, melyet A selyemút ajándéka torta készítője, Pénzes Kinga vihetett haza.

Egyre többen vállalkoznak arra, hogy különleges alapanyagokkal kísérletezzenek. A korábbi versenyeken is számos gyógynövénnyel, gyógyhatású alapanyaggal készült tortát kóstolhatott a zsűri, melyek közül idén is különdíjjal értékelte a legötletesebb, legfinomabb alkotást. A természet ajándéka tortájával Kónya Mártonné Eta nyerte a különdíjat, mely egy gyógyteákat, tinktúrát és könyveket tartalmazó csomag, a Diabess-Györgytea felajánlásából.

A háziverseny, melyhez az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá, nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a három díjazott receptet rövidesen nyilvánosságra hozzuk az alapítvány blogján (cukkerberg.blog.hu).

A Magyarország Cukormentes Tortája programot az Egy Csepp Figyelem Alapítvány azért hozta létre, hogy alternatívát nyújtson az édességek kedvelőinek. Szakmai partnerei a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Zsolnay Kávéház és a Wessling Hungary Kft.  A profi cukrászok versenyében az idei győztes a szegedi A Cappella Cukrászda tortája, a Kicsi Gesztenye lett.

 

 

Forrás, fotó: egycseppfigyelem.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com