Európa Játékok – Magyar ezüst- és bronzérem a birkózócsarnokban

Az egyformán kötöttfogású Torba Erik ezüst-, Lőrincz Tamás pedig bronzérmet nyert szombaton a minszki Európa Játékok birkózótornáján.

    A 60 kilós súlycsoportban szereplő Torba pénteken svéd, román, majd az elődöntőben georgiai riválist győzött le, a fináléban pedig az oroszok világ- és Európa-bajnoki címvédőjével, Sztyepan Marjanyannal csapott össze. A mérkőzésen az orosz másfél perc alatt, 9-0-ás technikai tussal győzött.
Lőrincz Tamás (77 kg) a moldovai Igor Besleagával birkózott a harmadik helyért és 5-1-re nyert.
A magyar küldöttség jelenleg 14 éremnél tart Minszkben, ezek közül 4 arany, 6 ezüst és 4 bronz.
A szombaton bemutatkozott kötöttfogásúak közül csak a 87 kilogrammos kategóriában szereplő Lőrincz Viktor folytathatja szereplését a vasárnapi zárónapon, Kiss Balázs (97 kg) ugyanis első összecsapásán kikapott és kiesett. Lőrincz a nyolcaddöntőben megverte svájci riválisát, a következő körben azonban alulmaradt az idei Eb-n ezüstérmes azeri Iszlam Abbaszovval szemben. Utóbbi az esti elődöntőjét is könnyedén nyerte, így Lőrinczet a másnapi vigaszágra segítette.
A női asztalitenisz-válogatott a negyedik helyen zárta a csapatversenyt, miután a bronzmérkőzésen 3-2-re alulmaradt a lengyelekkel szemben.
A női tornászok egyéni összetett döntőjében ketten is képviselték a magyar színeket, Schermann Bianka a kilencedik, Székely Zója pedig a 17. helyen végzett.
Az Európa Játékok vasárnapi zárónapján a birkózás mellett pályakerékpárban, karatéban és tornában lesznek érdekeltek a magyarok.

Minszk, 2019. június 29. Lőrincz Tamás örül a moldovai Igor Besleaga elleni győzelemnek a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a II. Európa Játékokon a minszki Sportpalotában 2019. június 29-én. Lőrincz Tamás bronzérmes lett. MTI/Kovács Tamás

 

 

Minszk, 2019. június 29. Torba Erik az orosz Sztyepan Marjanyan elleni döntő mérkőzés előtt a férfi kötöttfogású birkózók 60 kilogrammos súlycsoportjában a II. Európa Játékokon a minszki Sportpalotában 2019. június 29-én. Torba Erik ezüstérmes lett. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

 

 

 

Forrás: MTI
Fotó: MTI



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com