Elsüllyedt egy komp a Kongói Demokratikus Köztársaságban, sok a halott

Legkevesebb harminchét ember fulladt vízbe a Kongói Demokratikus Köztársaság nyugati részén egy tavon, amikor elsüllyedt egy komp – közölték a helyi hatóságok hétfőn. 

    A szerencsétlenség a Mai-Ndombe tavon történt még szombat éjjel, Lokanga település közelében. Az utasokkal teli komp előbb hirtelen az oldalára fordult, majd gyorsan süllyedni kezdett. A jármű Mai-Ndombe tartomány fővárosából, Inongóból tartott Lokanga felé.
A vízből eddig 37 holttest került elő, de további 200 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván – közölte Inongo polgármestere. Hozzátette: eddig mintegy 185 embert sikerült kimenteni a vízből. A polgármester megerősítette, hogy a komp fedélzetén több mint 400-an tartózkodtak.
A komp nagyjából 80 utas szállítására lett volna alkalmas, így a jármű egyértelműen túlterhelt volt. A baleset pontos okát egyelőre még vizsgálják.
A polgármester megerősítette azt is, hogy a komp tulajdonosát vasárnap őrizetbe vették.
Egy tisztviselő szerint a hajón az utasok között voltak a helyi iskolák tanárai, akik a tartomány fővárosába utaztak, hogy megkapják fizetésüket.
A Kongói Demokratikus Köztársaságban gyakoriak a kompbalesetek az ország tavain és folyóin. Az elöregedett vízi járművek gyakran túlterheltek, fedélzetükről sokszor hiányoznak a mentőmellények.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com