Tavaly május óta legmagasabb a bitcoin árfolyama

Tavaly május közepe óta legmagasabb szintre emelkedett a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest hétfő délelőtt. 

A CoinMarketCap, a legnagyobb kriptodeviza adatbázis szerint a bitcoin árfolyama 8750,24 dolláron állt 10 óra körül, ami 9,4 százalékos drágulás az előző naphoz képest. A bitcoin árfolyama év eleje óta csaknem 130 százalékkal emelkedett, ugyanakkor a kriptodeviza jegyzése még így is igen távol áll a két éve decemberben elért 19 666 dolláros rekordszinttől.

A hétfő délelőtti kereskedésben más kriptodevizák, így az  ethereum, az EOS, az XRP és a litecoin több mint 5 százalékkal drágult. Elemzők szerint a bitcoin május eleje óta tartó erősödését részben az okozta, hogy a feszültebbé vált amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolat hatására a meggyengült jüan helyett a befektetők Kínában bitcoint vásárolnak.

A Japánban tárgyaló Donald Trump amerikai elnök hétfőn egy sajtóértekezleten azt mondta, hogy egyelőre nem várható a kereskedelmi megállapodás megkötése Kínával, de reményét fejezte ki, hogy a jövőben Peking és Washington “kiváló kereskedelmi szerződést” hoz tető alá. A kriptodevizák összesített piaci értéke 268,1 milliárd dollár, tavaly augusztus óta a legtöbb, ezen belül a bitcoin piaci értéke 155,1 milliárd dollár.

Forrás: MTI.hu
Fotó: pexels.com



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com