Amerika-szakértő: sokan félelemből tartanak fegyvert

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint az Egyesült Államokban sokan félelemből tartanak fegyvert.

    Az ELTE egyetemi tanárát az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azzal kapcsolatban kérdezték, hogy fegyvert viselhetnek a tanárok Florida államban.

Frank Tibor kifejtette: a 329 milliós Egyesült Államokban 390 millió fegyver van magánkézben. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek van fegyvere, viszonylag kevés kézben van viszonylag sok fegyver – tette hozzá.

A szakember szerint sokaknak azért van fegyverük, mert félnek: egymástól, a bevándorlóktól, a munkanélküliségtől.

Frank Tibor felidézte, az elmúlt években mintegy féltucat fegyveres tömeggyilkosság történt az Egyesült Államokban. Ezek után mindig van egy felbuzdulás a fegyvergyártás, fegyverviselés visszaszorítására, de erős a fegyverlobbi – jegyezte meg. A fegyverviselést támogató lobbicsoportnak mintegy ötmillió tagja van, és ők sok pénzt fordítanak politikai célokra.

Frank Tibor szerint a fegyveres gyilkosságokkal kapcsolatban beszélni kell a média felelősségéről is. Sok gyilkos hajlamú fiatal ilyen módon szeretne híres lenni, ezért szólította fel Donald Trump amerikai elnök a médiát, ne ábrázolják úgy a gyilkost, hogy “ragyogjon” – mondta.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com