Bajnokok Ligája összegzés – Solskjaer reménykedik, Messire vizsgálatok várnak valamint Ajax és a Juve sem elégedetlen

Ole Gunnar Solskjaer szerint idegenben is kivívhatják a továbbjutást, míg Ernesto Valverde szerint Lionel Messi “kényelmetlenül érezte magát” a szerda esti Manchester United-Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén elszenvedett sérülése után.

Az Ajax Amsterdam és a vendég Juventus vezetőedzője is dicsérte csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai első meccsét követően, mely 1-1-es döntetlennel zárult.

Az 1-0-s katalán győzelmet hozó találkozót követően a hazaiak norvég mestere abban bízik, hogy csapata meg tudja ismételni a Paris Saint-Germain elleni, márciusi bravúrját: az MU akkor a hazai 2-0-s vereséget követően 3-1-re nyert a párizsi visszavágón és továbbjutott.

“A PSG elleni teljesítményünk hitet és reményt ad arra, hogy meg tudjuk csinálni. Ha megint sikerülne, az még nagyobb dolog lenne, hiszen most a sorozat favoritjával játszunk, amely hazai pályán nem szokott veszíteni. Ennek ellenére tudom, hogy képesek vagyunk fordítani” – bizakodott  a találkozó után Solskjaer annak ellenére, hogy a Barcelona 2013 óta sorozatban 30 hazai összecsapásán maradt veretlen a BL-ben.

“A szezon során legyőztük idegenben a Juventust is, most Barcelonába kell elmennünk nyerni. Nem szabad a hazai teljesítményünkre gondolni, a jövőbe kell nézünk” – tette hozzá a norvég vezetőedző. A túloldalon Ernesto Valverde az ötszörös aranylabdás Lionel Messi miatt aggódott, akinek csendes estéje volt azután, hogy egy Chris Smallinggal való ütközés következtében felrepedt a bőr az arcán, és sokáig vérzett.

“Messi nagyon kényelmetlenül érezte magát a fejére kapott ütés után, csütörtökön meg kell vizsgálnunk, mert elég nagy a sebe” – jelentette ki legjobbjáról a spanyol szakvezető. A Manchesterben is megfordult spanyol válogatott védő, Gerard Piqué csapata védekezését emelte ki: bár a hazaiak többet próbálkoztak az összecsapáson, mint a vendégek, egyszer sem találták el a német Marc-Andre ter Stegen kapuját.

“Kiválóan védekeztünk, és bár a korai gól után megnyugodtunk, tudtuk kezelni a helyzetet. Nehéz az Old Traffordon játszani, hiszen mindig szenzációs a hangulat és nagy a nyomás a vendégcsapaton. Csak a párharc első felén vagyunk túl, a visszavágón is ugyanilyen koncentráltan kell játszanunk” – tekintett előre a jövő keddi második összecsapásra a katalánok hátvédje.

Az előző körben a címvédő Real Madridot búcsúztató hollandok trénere, Erik ten Hag tulajdonképpen csak az eredménnyel nem volt teljesen elégedett. “Az 1-1 hazai pályán nem feltétlenül az az eredmény, amiben bíztunk, de azért egyáltalán nem rossz” – mondta a tréner a meccs utáni sajtótájékoztatón, emlékeztetve arra, hogy a nyolcaddöntőben a Real Madridtól 2-1-re kikaptak hazai pályán, majd idegenben tudtak nyerni 4-1-re. – “Óriási potenciál van ebben az együttesben, s ezt meg is mutattuk már a mostani BL-kiírásban.”

A 49 éves vezetőedző úgy látta, az Ajax remekül támadott a meccsen, s komoly gondokat okozott a Juventusnak. “A játék több elemében is jobbak voltunk ellenfelünknél. Fantasztikusan lendültünk át védekezésből támadásba. A Juventus nem igazán tudott nyomást gyakorolni ránk, mert jól tartottuk és járattuk a labdát” – nyilatkozott Ten Hag, aki ennek ellenére igyekezett hangsúlyozni, hogy a Juventus nagyon kemény ellenfél, s nehéz visszavágó vár csapatára. – “Ha hibázol, a Juventus villámgyorsan megbüntet érte. Jó példa volt erre Cristiano Ronaldo gólja. Elképesztően gyors, hiába próbálod tartani vele a lépést.”

Kollégájához hasonlóan Massimiliano Allegri, a Juve trénere sem ment el szó nélkül portugál sztárjátékosa teljesítménye mellett. Ronaldo karrierje 125. gólját szerezte a BL-ben, amivel toronymagasan vezeti az örökranglistát, 17 találattal megelőzve Lionel Messit, s 54-gyel a harmadik Raúlt.

“Nem csak a góljával bizonyította be ma is, hogy más kategóriát képvisel” – méltatta támadóját az olasz edző, aki elismerte, hogy csapata bizonyos időszakokban – szerinte szükségtelenül – szenvedett a meccsen. – “Jobban is futballozhattunk volna. A kapott gól sokkolt minket egy időre, de aztán szépen összeszedtük magunkat. A védekezésünk rendben volt, a védelem mind a négy játékosa jól játszott, pedig nem volt könnyű dolguk.” A visszavágót jövő kedden Torinóban rendezik.

Forrás: MTI.hu
Fotó: Champions League



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com