Magyar versenyző a világ Top 28 női pilótája között

Hétfő délután véget ért a W Series válogatójának második fordulója Ausztriában, Melkben. A 3 napon át tartó kimerítő elődöntő egyetlen magyar tagja, Keszthelyi Vivien ismét továbbjutott, ezúttal a legjobb 28 versenyző közé, amivel már csak egy lépésre került a bajnokság végleges rajtrácsától. 

Az idén májusban induló új Forma-3-as bajnokság, a W Series korábbi selejtezőjén több mint száz jelentkezőből közel 30 ország 60 versenyzője került fel a női sorozat szűkített listájára. A szervezők ezúttal az ausztriai Wachauring-en tették próbára a jelentkezőket, akik közül végül mindössze 28-an jutottak tovább.

Keszthelyi Viviennek ismerős lehetett a helyzet, hiszen már 15 évesen az Audi Sport Racing Academy egyedüli női pilótájaként, a TT Cup sorozat küzdelmeire is több száz, a világ minden tájáról érkező versenyző között kellett kiharcolnia az indulást jelentő 17 állandó pozíció egyikét.

„Az Audi Sport TT Cup válogatója több elemében megegyezett a mostani szituációval. Rengeteg erőnléti, pszichológiai és vezetéstechnikai teszt volt. Nagy szükség volt a koncentrációra, valamint a fizikális és mentális állóképességre. Valószínűleg ennek a tapasztalatnak is köszönhetően sikerült bekerülnöm a W Series legjobb 28 versenyzője közé” – emlékezett vissza a háromszoros túraautó-bajnok.

A debreceni születésű versenyző ekkor már 3 éve járt az Audi Sport versenyakadémiájára, ahol elmondása szerint rengeteget kellett tanulnia ahhoz, hogy a legnívósabb sorozatokban indulhasson:

 „A kiemelt nemzetközi sorozatokba nem lehet csak úgy bekerülni, bizonyítanod kell, hogy érdemes vagy rá. Minél szigorúbb a kiválasztási rendszer, annál biztosabb, hogy a mezőny erős, rátermett pilótákból fog állni. Úgy gondolom, hogy ez egy kipróbált recept, aminek a legutóbb is meg volt az eredménye.”

A W Series 3 napon át tartó tesztjein a versenyzőknek minden erejére és tudására szüksége volt. A David Coulthard, Alex Wurz, Lyn St James és Dave Ryan alkotta bírálóbizottság a vezetéstechnika és az erőnlét felmérése mellett a csapatmunkában, valamint az elméleti feladatokon nyújtott teljesítményt is figyelte.

„Így utólag elárulhatom, hogy nagyon fáradtan érkeztem. Az ázsiai verseny után indultam Európába és a válogató előtt nem sokkal értem csak Ausztriába. Az időeltolódás miatt nem sikerült teljesen az átállás, amit előre sejtettünk. Ennek ellenére próbáltam a maximumot nyújtani. A vetélytársak komoly erőt képviselnek, és a legtöbben sok éves Formula tapasztalattal  rendelkeznek. Most ismét az ázsiai bajnokság következik, ahol szükségem lesz minden versenykilóméterre, hiszen nagyon gyors pilóták ellen kell majd helytállnom” – mondta Vivien.

A feladatok során elért pontok összesítése után, a W Series bejelentése szerint 28 pilóta érdemelte ki a továbbjutást, ami egyben azt is jelenti, hogy a résztvevőknek több mint a fele búcsút kellett intsen az álmának. A Magyarországot képviselő Keszthelyi Vivien újabb egyenletes teljesítményének köszönhetően azonban még mindig versenyben van a végső rajtrácsra kerülésért.

„Ez óriási siker számomra! Az utóbbi napokban rengeteg kiváló versenyzőt ismertem meg és megtisztelő, hogy bejutottam a legjobb 28 közé. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy még hátra van egy forduló Spanyolországban, ami mindenről dönt majd. Még mindig csak ismerkedek a formaautózással, ezért 2 hét múlva ismét Malajziába utazom, hogy a BlackArts Racing pilótájaként részt vegyek az F3 Asian Championship Winter Series utolsó 3 futamán is. Ez a bajnokság rendkívül fontos a fejlődésem és a felkészülésem szempontjából. Most a tapasztalatszerzés az első” – szögezte le Vivien a W Series bejelentését követően.

A bajnokság  következő, utolsó fordulójában a versenyzők a sorozat hivatalos Forma-3-as autóival mérik össze tudásukat majd. Az utolsó kihíváson a legjobban teljesítők alkotják majd a végleges mezőnyt a W Series történetének első szezonjában, és egyúttal elindulhatnak a Forma-1 felé vezető úton.

 



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com