Megtiltják Nagy-Britanniában, hogy közvetítők kereskedjenek kutya- és macskakölykökkel

Megtiltják Nagy-Britanniában, hogy közvetítő kereskedők, köztük kisállatkereskedések adjanak el hathónaposnál fiatalabb kutya- és macskakölyköket – jelentette be a brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékfejlesztési minisztérium.

    Azoknak, akik kiskutyát vagy kismacskát szeretnének tartani, közvetlenül a tenyésztőkkel vagy az állatmenhelyekkel kell kapcsolatba lépniük. A közvetítők kiiktatásának célja a fiatal társállatokkal folytatott gátlástalan kereskedelemnek, az állatokkal való rossz bánásmódnak a felszámolása.
Nyilvános konzultációk eredménye szerint a britek 95 százaléka egyetért a tervezett jogszabállyal, amelyet valamikor jövőre léptetnek életbe.
Az új állatvédelmi törvényt Lucyról, egy nőstény Cavalier King Charles spánielről nevezték el, amelyet 2013-ban egy walesi kutyaszaporító farmon mentettek ki nyomorúságos helyzetéből. Az állat csaknem egész életét egy ketrecben töltötte, és már nem tudott elleni, mert csípői összenőttek a mozgáshiány miatt.
Civil szervezetek adatai szerint jelenleg a brit lakosság 49 százaléka tart legalább egy társállatot, köztük összesen 11,1 macskát, 8,9 millió kutyát és 1 millió nyulat – ez utóbbiak száma a felére csökkent 2011 óta.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com