Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a vasúttársaság

A MÁV-csoportnál országszerte készülnek a Mikulás ünnepségekre. Mikulás HÉV indul Batthyány térről Szentendrére, Debrecenben vasutasok öltöznek Mikulásnak, a különvonatokat az alkalomhoz illően feldíszítik.

 

A következő napokban több Mikulás vonat és Mikulás HÉV is közlekedik Budapesten és országszerte. Pécsről, egy óvodás csoport 250 gyermeke kel útra Dombóvárra. A feldíszített vonaton a kalauzokon kívül a Mikulás és a krampuszok is „szolgálatot teljesítenek”.  

A debreceni állomás utascsarnokában vasutasok mikulás és krampusz jelmezbe öltöznek december 6-án, 7-től 10 óráig, és 14-től 17 óráig. A vasutas Mikulások szaloncukrot osztanak a gyerekeknek, a bátrabbakat pedig versmondásra, éneklésre is buzdítják.

December 6-án, délután útjára indul az első Mikulás HÉV a H5-ös vonalon, a Batthyány térről Szentendréig. A Mikuláson és a krampuszokon kívül ajándékcsomag is várja a járatra – elővételben vagy a helyszínen – jegyet váltó gyerekeket és kísérőiket, akik felújított és feldíszített, 1943 és 1956 között gyártott nosztalgiakocsikon utazhatnak.

A Magyar Vasúttörténeti Parkba is ellátogat a Mikulás, mégpedig a gyermekeket szállító nosztalgiavonattal december 7-én, 8-án és 9-én. Az M2 Mikulás Expresszt karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal pöfög ki a Nyugati pályaudvarról, majd gördül be a Vasúttörténeti Parkba, ahol az Orient-csarnokban kezdetét veszi az ünnepség.

Szombathelyről december 8-án, 400-an utaznak Mikulás-járattal a fővárosba. A különvonat  fedélzetén a nagyszakállú szaloncukrot oszt, s jó kedvre deríti az utasokat.

A Gyermekvasúton már december 1-jén és 2-án „szolgálatba állt” a Mikulás a krampuszokkal, hogy együtt vonatozzanak a kicsikkel és nagyokkal. Idén is volt közös éneklés, játékok és természetesen személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított csomaggal ajándékozta meg a gyerekeket. A Hűvösvölgy állomásról óránként közlekedtek a kisvonatok. A krampuszok gyerekprogramokkal, közös tánccal, játékokkal és finomságokkal várták az utazókat.

 

Forrás, fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com