Mexikó számára is “érdekes lehetőség” a marihuána legalizálása

Mexikó számára is “nagyon érdekes lehetőség” a marihuána legalizálása – jelentette ki kedden Marcelo Ebrard leendő mexikói külügyminiszter.

    Jelenleg vita folyik nálunk erről a kérdésről – mondta el Ebrard egy sajtótájékoztatón Kanadában, ahol múlt héten tették törvényessé a marihuána birtoklását és fogyasztását. Hozzátette: semmi értelme annak a törvénynek, amely tiltja a kannabisz birtoklását vagy termesztését, miközben Mexikóban 9 ezer ember ül börtönben emiatt.
Ez nem működik, a marihuána mindenképp ott van, ez egy üzlet. Közben pedig rengeteg pénzt költünk arra, hogy visszaszorítsuk a kereskedelmét, és nagy szenvedést okozunk a lakosságnak – mondta a mexikói diplomácia leendő vezetője, miután felszólalt a Montreali Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsa (Corim) előtt. Megjegyezte, hogy ezen változtatni szeretnének, és szerinte Kanada lehetséges példa lehet a júliusban megválasztott Andrés Manuel López Obrador elnök december 1-jén hivatalba lépő kormánya számára.
A drogkartellek közötti véres leszámolásokról hírhedt Mexikóban tavaly rekordmagasságokba – 28 700 fölé – emelkedett a kábítószerrel összefüggésben elkövetett gyilkosságok száma.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com