Komlót termesztenek kopár párizsi házfalakon

Komlót termesztenek üres falfelületeken, homlokzatokon Párizsban, hogy több legyen a zöldfelület a városban, és könnyebben jussanak alapanyaghoz a helyi kézműves sörfőzdék.

    A nagyvárosi komlótermelés tervét jelentette be a párizsi városháza. Az önkormányzat egyelőre 21 olyan helyet nevezett meg, amelyet alkalmasnak talált a sörgyártás egyik alapanyagául szolgáló növény termesztésére. Egyebek közt sportlétesítményeket és lakóházakat jelöltek ki, de komlóval akarják befuttatni egy kaszárnya falait, sőt a városháza egy részét is.

A komlótermesztés a következő szezonban indul, az első termést szeptemberben tervezik betakarítani. 2020-ig húsz hektárnyi falfelületet szánnak komlótermesztésre, de a projekthez kapcsolódóan további 100 hektárnyi felületet telepítenek be növénnyel.

A projekt egyik célja növelni a zöldfelületet és ösztönözni a kertészkedést Párizsban. A francia főváros több pontján már most is termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, még a Bastille-opera tetején is. A másik cél az, hogy könnyítsék a kis sörfőzdék alapanyag-utánpótlását.

A “komlóföldeket” nem az önkormányzat kertészeti vállalata fogja működtetni, a házfalak “megművelését” önként vállalkozó komlófarmerekre bízzák.

Forrás: MTI
Fotó: pexels.com



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com