Mostanában nagyon sok főzőműsor megy a TV-ben, ahol azt látjuk, hogy mindenki igyekszik gyönyörűen tálalni, nagyon gondosan választják ki az alapanyagokat, és már egyáltalán nem látunk pörköltet nokedlivel sem a tévében, sem pedig az étlapon.
Sanyi nagyon szeret enni és gyakran kerül szóba, hogy hol vannak jó éttermek. Amíg Petra, Norbi és Csabi inkább a szép tálalást, minőségi alapanyagokat részesítik előnyben, addig Sanyit nem érdekli a „szétkent” krumpli a tányéron. Ő bizony, sokat szeret enni és nem érdekli a tálalás, holott a tévében is csak ezt látjuk.
Azért, hogy bebizonyítsuk, hogy hagyományos magyar ételt is lehet szépen tálalni és másként készíteni, elhívtuk a stúdióba Bicsár Attila kreatív séfet, a falusi gourmet magyarországi úttörőjét hogy mutassa meg, hogy egy olyan egyszerűnek tűnő ételbe, mint amilyen a lecsó, hogyan lehet csavart vinni. Attila megfőzte a Sláger Reggel stábját, a lecsója, mindent vitt.
LECSÓ RECEPT
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
10 db tv. paprika
4 db paradicsom
2 nagyobb fej vöröshagyma
4 nagyobb gerezd fokhagyma
4 tk fűszerpaprika
1 kk őrölt kömény
1 szál kolbász
100 g szalonna
1 db hegyes erős paprika (opcionális)
Só