Egy budapesti sushi étterem Sous chéfje nyerte a Washoku World Challenge európai versenyét Párizsban, így ő képviseli majd kontinensünket a tokiói döntőn 2019 elején. A Sláger Reggel vendége Kurkó Zsolt Sous Chef volt.
A Washoku World Challenge a japán gasztronómia legjelentősebb eseménye.
A hatodik alkalommal megrendezett Washoku World Challenge alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó lelkes szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére elkötelezetten ápolják a szigetország gasztronómiai hírnevét.
Egy óbudai sushi étterem idén harmadik alkalommal vesz részt a neves nemzetközi versenyen, egyedül képviselve Magyarországot.
Egy héttel ezelőtt Párizsban mérkőzött meg Európa 10 legjobb nem japán származású, de japán gasztronómiára szakosodott szakácsa.
A verseny egy szemináriummal kezdődött, ahol a résztvevők átfogó képzést kaptak a japán konyháról, a higiéniai követelményekről, a halak fajtáiról és a különböző ételkészítési technológiákról. Ezt követte egy írásbeli vizsga a japán gasztronómiáról.
A verseny következő, gyakorlati része során öt különböző vágástechnikában hasonlították össze a versenyzőket.
A végén következett a NIMONOVAN elkészítése 5 összetevőből 90 perc alatt. Az elkészítés közben a bírák folyamatosan figyelték a versenyzőket, és kóstolgatták a készülő ételeket.
A készítés folyamatát is pontozták. A bírák minden versenyző művét értékelték, kiemelve azok hibáit. Zsoltéra csak annyit mondtak: „ez így ahogy van tökéletes”.
Petra, Csabi, Sanyi és Norbi megkóstolták Zsolt finomságait, s szerintük is „ez így ahogy van tökéletes”.