Európa legjobb “külföldi japán” chéfje a Sláger Regelben

Egy budapesti sushi étterem Sous chéfje nyerte a Washoku World Challenge európai versenyét Párizsban, így ő képviseli majd kontinensünket a tokiói döntőn 2019 elején. A Sláger Reggel vendége Kurkó Zsolt Sous Chef volt.

A Washoku World Challenge a japán gasztronómia legjelentősebb eseménye.

A hatodik alkalommal megrendezett Washoku World Challenge alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó lelkes szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére elkötelezetten ápolják a szigetország gasztronómiai hírnevét.

Egy óbudai sushi étterem idén harmadik alkalommal vesz részt a neves nemzetközi versenyen, egyedül képviselve Magyarországot.

Egy héttel ezelőtt Párizsban mérkőzött meg Európa 10 legjobb nem japán származású, de japán gasztronómiára szakosodott szakácsa.

A verseny egy szemináriummal kezdődött, ahol a résztvevők átfogó képzést kaptak a japán konyháról, a higiéniai követelményekről, a halak fajtáiról és a különböző ételkészítési technológiákról. Ezt követte egy írásbeli vizsga a japán gasztronómiáról.

A verseny következő, gyakorlati része során öt különböző vágástechnikában hasonlították össze a versenyzőket.

A végén következett a NIMONOVAN elkészítése 5 összetevőből 90 perc alatt. Az elkészítés közben a bírák folyamatosan figyelték a versenyzőket, és kóstolgatták a készülő ételeket.

A készítés folyamatát is pontozták. A bírák minden versenyző művét értékelték, kiemelve azok hibáit. Zsoltéra csak annyit mondtak: „ez így ahogy van tökéletes”.

Petra, Csabi, Sanyi és Norbi megkóstolták Zsolt finomságait, s szerintük is „ez így ahogy van tökéletes”.



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com