Csütörtökön reggelivel várja a bringásokat a MÁV-csoport a Népligetnél és a Boráros téri HÉV-állomáson

Az Európai Mobilitási Hét eseménysorozat keretében szeptember 20-án a „bringás reggeli” rendezvényhez is csatlakozik a MÁV-csoport, idén már másodszor. A szervezők reggel 7 és 9 óra között minden kerékpárost finom reggelivel kínálnak a Könyves Kálmán körúti MÁV-székházzal szemben és a H7-es HÉV Boráros téri végállomásán.

Szeptember 20-án reggel 7 és 9 óra között a Könyves Kálmán körút 54–60. szám alatt található MÁV-székházzal szemben minden kerékpárost szeretettel várnak egy üveg ásványvízre, pogácsára, kakaós csigára vagy friss gyümölcsre. Azok, akik részt vesznek egy helyszíni fotózáson és az online játékban, akár a MÁV új Instagram-oldalára is felkerülhetnek.

A MÁV-HÉV első alkalommal vesz részt a „bringás reggeli” programon, csütörtökön 7 és 9 óra között a H7-es HÉV Boráros téri végállomásán, ahol ásványvízzel és gyümölccsel vendégelik meg a kerékpárosokat. Az eseményhez a HÉV Facebook-oldalán is lehet csatlakozni.

Az idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A korábbi évekhez hasonlóan a MÁV-csoport is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az Európai Mobilitási Hét alatt a kerékpárosokat – a bringás reggelin kívül – díjmentes kerékpárszállítási akcióval, a forgalmi engedéllyel rendelkezőket pedig szeptember 22-én, az Autómentes Napon ingyenes utazási lehetőséggel várja a MÁV-START.

A MÁV-START és a GYSEV által az Európai Mobilitási Hét idejére kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi – erre alkalmas – hazai járaton igénybe vehetők. Ezek a jegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé, de interneten csak menetjeggyel együtt vehetők meg. (Az internetes vásárlókosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható.)

Bővebb információ a kerékpárszállításról:

A három kocsiból álló HÉV-szerelvények középső kocsijának, míg a hat kocsiból álló HÉV-szerelvények második és negyedik kocsijának egyik végén egyszerre négy kerékpár biztonságos elhelyezésére és szállítására van lehetőség. Kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet valamennyi HÉV-járaton.

Hogyan szállíthatók kerékpárok a MÁV-START járatain: http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/kedves-kerekparos-utasunk.

 

 

Forrás: MÁV

Fotó: Facebook



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com