Egy álomból valóság…  – Három hónap alatt kulcsrakész házat kapott egy négygyerekes család

Az idei évet, a kormány a családok évének nyilvánította és ennek kapcsán Dienstmann Tamás, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével felajánlotta, hogy megajándékoz egy nagycsaládot egy általuk készített, új, energiatakarékos, otthonnal.

Dienstmann Tamás a Duna televízió „Jónak lenni jó” című műsorában jelentette be vállalását, és megfogadta, hogy az alapkőletétéltől számítva három hónap alatt kulcsrakész otthont építenek.

A program mögé – többek között – olyan prominens személyek álltak, mint például a fővédnök, Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke, vagy éppen Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó. Az új otthon a lehető legjobb helyre került. A Máltai Szeretetszolgálat Tódor Györgyi és Tibor családját választotta ki.

A család 2011. óta él Magyarországon, de eredetileg Csíkszeredából származnak. 2012-ben házasodtak össze, majd 2014-ben megszületett első gyermekük. 2017-ben hármasikrekkel bővült a családjuk, ami a sok-sok öröm mellett nehézségeket is jelentett, mivel a soroksári kis lakásuk már szűkösnek bizonyult. Ekkor jött a Dienstmann Tamás és a Máltai Szeretetszolgálat segítsége.

Dienstmann Tamás cége, a Horizont Global Kft. már 1997. óta foglalkozik a modernnek, acélszerkezetű házak építésével. Az elkészítendő ajándék ház terveire fiatal építészek számára pályázatot írtak ki, melynek zsűrijét Ybl és Kossuth díjas építészek és egyetemi professzorok alkották. Nagy érdeklődés övezte a pályázatot is, hiszen az ország minden részéről összesen 28 pályamű futott be.

Az ünnepélyes alapkőletételre 2018. június 9-én került sor, és rögtön utána meg is kezdődött a ház építése. A modern acélvázas rendszernek köszönhetően Dienstmann Tamás tartotta is a szavát, és alig három hónap alatt, 2018. szeptember 9-ére teljesen el is készült az új, energiatakarékos otthon, amelyet szeptember 11-én vehetett át a négygyermekes Tódor család.

(Kisfiú kezében a ház kulcsa, balról Tódor Gyöngyi, a kedvezményezett család tagjai, a Horizont Global Kft. által épített adományház lakói a házszentelő és kulcsátadó ünnepség napján a fõváros XXII. kerületében 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Mónus Márton)



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com