Brexit – EU-főtárgyaló: átmeneti egyezmény nélkül maradhatnak a britek, ha nem haladnak gyorsabban a tárgyalások

Michel Barnier, az Európai Bizottság Nagy-Britannia kilépése ügyében eljáró főtárgyalója kedden azt mondta: nincsenek eléggé előrehaladott állapotban a Brüsszel és Londoni közötti megbeszélések ahhoz, hogy garantálni lehessen az átmeneti egyezmény létrejöttét Nagy-Britannia kilépéséig.

“Lényegi kérdésekben hiányzik az egyetértés Nagy-Britanniával, például hogy mit is értünk átmeneti egyezmény alatt, mekkora időtartamot ölel fel, és mik a feltételei egy ilyen megállapodás létrejöttének” – mondta egy sajtótájékoztatón Barnier.

“Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság nem szeretné határidőhöz kötni ezt az időszakot, ami nem lehetséges” – tette hozzá.

A főtárgyaló szerint elképzelhetetlen az is, hogy rugalmasan alkalmazzák az uniós szabályokat az országban az átmeneti időszakban. Nagy-Britannia 2019 márciusában lépne ki a tömbből.

Michel Barnier

 

 

Michel Barnier, az Európai Bizottság Nagy-Britannia kilépése ügyében eljáró főtárgyalója és Simon Coveney, külügy-, kereskedelmi és Brexitért felelős ír miniszter beszélget

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com