Kamionstop a horvát határon a havazás miatt!

Vas és Győr-Moson-Sopron megyében kilenc, Zalában egy útszakaszon rendeltek el korlátozást hófúvás miatt, Tolnában pedig a 61-es és 65-ös úton korlátozzák a kamionforgalmat. Az Útinform kora reggeli összesítése szerint Vas megyében a 40-70 kilométer/órás széllökések miatt mintegy kilencven útszakaszon tapasztalható hóátfúvás, emiatt a látótávolság lecsökkenhet akár néhány méterre is. A viharos széllökések gyakorlatilag azonnal visszahordják a havat a burkolatra.

A meteorológiai előrejelzések szerint kedden az ország teljes területén havazás várható. A Szombathely-Debrecen vonaltól délre 5-10, Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megye határhoz közeli, déli részein pedig akár 10-20 centiméternyi friss hó is hullhat. Elsősorban a Dunántúlon, főleg a nyugati és déli részeken, valamint a Bakonyban várható 40-60 kilométer/órás széllökés – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút.

Arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el. A legfrissebb és leggyorsabb információt a zrt. megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be.

MTI



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com