Napi recept: Karfiolleves sonkalepénnyel

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg karfiol
10 dkg sárgarépa
1 vékony szál póréhagyma
5 dkg vaj
1 ek. vágott petrezselyem
A sonkalepényhez:
20 dkg főtt sonka
2 szelet szendvicskenyér
1 tojás
1 ek. liszt
1 ek. vágott petrezselyem
2 ek. olaj

Elkészítés:
1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, vastagságától függően hosszában félbe- vagy négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, leöblítjük, és fél karikákra daraboljuk.
2. Felforrósítjuk a vajat egy lábosban, megfuttatjuk benne a répát, majd rászórjuk a hagymát. Ráöntünk 1 l vizet, sózzuk, borsozzuk, és egy csipetnyi cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és ha forr, beletesszük a karfiolt. Kíméletesen, roppanósan puhára főzzük. Ekkor a levesbe szórjuk a petrezselymet. A sonkalepénnyel kínáljuk.

Sonkalepénnyel tálalhatjuk! Ehhez ledarálunk 20 dkg főtt sonkát, 2 szendvicskenyér belsejét hozzámorzsoljuk, ráütünk 1 tojást, elkeverjük 1 ek. liszttel, 1 ek. felaprított petrezselyemmel, sóval, borssal, és kevés olajon kis lepénykéket sütünk a masszából.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 458 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com