Napi recept: Olaszos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:
2 db egész csirkemell (csontos, bőrrel együtt)
3 ek. olívaolaj
16 szelet bacon szalonna
3 ág friss rozmaring
1 fej vöröshagyma
3 egész fej fokhagyma
1 citrom
A töltelékhez:
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg ciabatta
3 ek. friss petrezselyem
4 ek. olívaolaj
5 dkg fenyőmag
1 ek. aprított friss rozmaring
5 dkg reszelt parmezánsajt
1 citrom reszelt héja
2 kisebb egész tojás

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A húst megmossuk, és szárazra töröljük egy papírtörlővel. Kevés olívaolajjal bekenjük a húst minden oldalát, sózzuk, borsozzuk alaposan. A hús bőrös tetejét beborítjuk a baconszeletekkel (a szeletek minimálisan fedjék egymást), és a hús alá hajtjuk a végeket. A szeletek közzé tűzzünk kis rozmaringhajtásokat, majd a tetejét megborsozzuk. Az egészet átkötjük spárgával, hogy rögzítsük, és később ne veszítse el formáját.
2. A hagymát megtisztítjuk, nyolcba vágjuk, majd a gerezdeket a sütőtepsi aljába szórjuk, és a tetejére helyezzük a csirkét. Lazán befedjük alufóliával és kb. 1 óráig sütjük.
3. A töltelékhez a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A ciabattát kis kockákra vágjuk. A petrezselymet és a rozmaringot felaprítjuk. Felforrósítunk 3 ek. olajat egy serpenyőben, rádobjuk a hagymát és fokhagymát, aranybarnára pirítjuk. A megsült hagymákat a serpenyő szélére húzzuk, közepén kb. 1 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagokat. A tűzről levéve az egészet hagyjuk kihűlni.
4. Nagy keverőtálba borítjuk a hagymákat, a fenyőmagot, hozzákeverjük a maradék olajat, a ciabattát, a zöldfűszereket, a parmezánt, a citromhéjat, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálba nagyobb diónyi gombócokat formázunk a masszából, sütőpapírral lefedjük.
5. A húsról a sütési idő vége előtt 30 perccel levesszük a fóliát, a sütő hőfokát 200 °C-ra emeljük. A fokhagymafejeket vízszintesen kettévágjuk, a citromot gerezdekre szeljük, mindkettőt a húsra szórjuk, és még 30 percig sütjük. Ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús: szúrjuk meg a legkövérebb részénél egy hústűvel – tiszta húslének kell kifolynia már, és nem rózsaszínnek – ha mégis, 10 percenként ellenőrizni kell, amíg megfelelő lesz.
A megsült húst, citromokat és fokhagymát nagy kínálótálra szedjük, és lefedjük alufóliával, amíg felvágásra kerül.
6. A hús mellé toljuk be lefedve a tölteléket az utolsó 30 percre. 20 perc után vegyük le róla a fóliát, és pirítsuk meg. Ha nem fér be a hús mellé, süssük meg a hús után, addig pihenhet a hús.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 720 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com