Hozzávalók 4 személyre:
6 fej cékla
5 szál zöldhagyma
1 ek. olívaolaj
1,5 liter zöldség- vagy csirkeleves, kockából
1/2 citrom leve
2 ek tejföl
A tálaláshoz:
5 dkg vaj
1 nagy cs. petrezselyem
1 keményre főtt tojás
Elkészítés
1. A céklákat megmossuk, és annyi vízben, hogy 2 ujjnyira ellepje, puhára főzzük (forrástól számított kb. 30 perc). A megfőtt céklákat hideg vízzel leöblítjük, a héját lehúzzuk. Figyelem, a kezünket pillanatok alatt megfoghatja az élénk színű cékla! A megtisztított céklát nagyobb gerezdekre vágjuk.
2. Amíg a cékla fő, a vajat kikeverjük a felaprított petrezselyemmel, és tálalásig a hűtőbe tesszük.
3. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és lábosban, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a levessel. Turmixgépbe rakjuk a céklát, felöntjük a hagymás zöldséglevessel, és selymesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a citrom levét, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverünk rajta a turmixszal.
4. A levest forrón vagy hidegen egyaránt kínálhatjuk. Tálaláskor kis kanálnyi fűszeres vajjal, főtt tojással díszítjük.
Munka: kb. 45perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 195 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár