Hozzávalók 4 személyre
2 tasak gyorsrizs
6 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
2 tk. fűszerpaprika
2 ek. zsemlemorzsa
3 dl tejföl
20 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
1. A rizst sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
2. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, puhára pároljuk benne a hagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és a hagymát puhára pároljuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes tepsit a maradék olajjal kikenünk, a zsemlemorzsával megszórjuk. Belesimítjuk a rizs felét, amit a hagymás pörköltalappal meglocsolunk. Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföl felével. Rátesszük a maradék rizst, újra megkenjük tejföllel. A reszelt sajttal megszórjuk a sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár