Napi recept: Almás tejföltorta

Hozzávalók kb. 12 szelethez
A tésztához:
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 kk. sütőpor
20 dkg liszt

A töltelékhez:
5 dl tej
15 dkg cukor
1 cs. vaníliaízű pudingpor
4-5 kisebb alma
2 ek. citromlé
25 dkg tehéntúró
4,5 dl tejföl
10 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:
1. A töltelékhez 4 dl tejet felforralunk. A maradék tejet 10 dkg cukorral és a pudingporral simára keverjük, a forrásban lévő tejhez öntjük. Állandó keverés mellett kb. 1 percig forraljuk. Ha kész, félretesszük és hagyjuk kihűlni. Időközként megkeverjük.
2. A tésztához a vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd a sütőport, a lisztet és összegyúrjuk. Kb. 28 cm-es körlappá nyújtjuk, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme is legyen. Villával megszurkáljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk és a húsát kb. fél cm mélyen bevagdossuk. Tálba halmozzuk, citromlével meglocsoljuk.
4. A túrót, a tejfölt és maradék cukrot kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáöntjük a pudingkeveréket és kanállal krémes állagúra dolgozzuk. A krémet a lehűtött tésztára kanalazzuk, az almákat a tetején eloszlatjuk és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 15 perccel sütőpapírral lefedjük, hogy a teteje ne égjen meg.
5. A baracklekvárt mikróban folyósra melegítjük és ecsettel a süteményre kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 330 kcal

Tipp: Az almatortát érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com