Napi recept: Tőkehal zelleres céklával

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg zellergumó
1 szárzeller
1 kis fej vöröshagyma
1 citrom leve
2 babérlevél
50 dkg tengeri halfilé
30 dkg főtt cékla
1 ek. balzsamecet
1 ek. vágott korianderlevél (vagy petrezselyem)

Elkészítés:
1. A zellergumót meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk, majd kevés sós vízben 15 percig főzzük. Közben a szárzellert is meghámozzuk, felszeleteljük, a 15 perc letelte után a zellerhez adjuk, és 5 perc alatt összefőzzük. Leszűrjük, a levet megőrizzük. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A zellerléhez hozzáadjuk a citromlevet, a hagymát, a babérlevelet, és egy csipet sót. Hozzáöntünk 2 dl vizet, majd 2-3 percig kíméletesen forraljuk.
2. A halat leöblítjük, leszárítjuk, enyhén megsózzuk, a zelleres lébe fektetjük, és lassú tűzön 5-10 percig pároljuk. Ha elkészült, kiemeljük.
3. Közben a céklát kis kockára vágjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, beletesszük a balzsamecetet, és amikor majdnem elpárolgott, rátesszük a céklát. 3-4 percig pároljuk, és hozzáadjuk a zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel, és az egészet összemelegítjük. A hallal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 208 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com