Napi recept: Szilvás lepényke

Hozzávalók 10 darabhoz:

A tésztához:
2 dl langyos tej
2,5 dkg porcukor
15 dkg sima liszt
2 g száraz élesztő
1 dkg vaj

A töltelékhez:
1,5 dl kész vaníliapuding
5 szem szilva
1 mk. őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasztjuk, amíg a tészta felülete fényes, hólyagos lesz. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük, amíg a duplájára kel. Majd enyhén lisztezett munkalapon óvatosan átgyúrjuk és letakarva még 5 percig pihentetjük.
2. Miközben a tészta kel, elkészítjük a vaníliapudingot. (Legjobb, ha pudingporból főzzük tejjel, cukorral.)
3. A szilvaszemeket megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és egy nagyobb fánkszaggatóval (kb. 8 cm átmérőjű) köröket szaggatunk belőle, majd a maradékot ismét összegyúrva kiszaggatjuk azt is.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Mindegyik kör közepét a két hüvelykujjunkkal nyomkodva kilapítjuk, oda egy-egy evőkanálnyi pudingot teszünk, és kirakjuk szilvaszeletekkel és megszórjuk egy-egy csipet fahéjjal. A sütőben 180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 125 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com