Napi recept: Tűzdelt csirkemell pesztós sült burgonyával

Hozzávalók 4 személyre
4 fél csirkemellfilé (40 dkg)
1 gerezd fokhagyma
4 szem őszibarack
1 cs. bazsalikom
2 ek. olívaolaj
1 tk. friss citromlé
1 tk. barna cukor
4 szem burgonya
2 ek. pesztó

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A barackot megmossuk, 2 darabot kimagozunk, feldarabolunk, és robotgépbe tesszük a bazsalikommal (amelyből pár levelet félreteszünk a tűzdeléshez), a fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével és a cukorral, sózzuk, borsozzuk. Az egészet simára pürésítjük. Ebbe a pácba beleforgatjuk a csirkemelleket, és letakarva a hűtőben 2 órát állni hagyjuk.
2. A burgonyát megmossuk, leszárítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a pesztóval megkenjük. Sütőpapírral bélelt serpenyőbe terítjük, egy rétegben. Rárakjuk a lecsepegtetett csirkemelleket, lefedjük alufóliával a serpenyőt, és kb. 35 percig sütjük.
3. Közben a maradék barackot kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Levesszük a fóliát, az átsült csirkemelleket mélyen bevagdossuk, és megtűzdeljük a barackszeletekkel, illetve bazsalikomlevéllel, még kb. 10 percig pirítjuk. A csirkét a pesztóval ízesített sült burgonyaszeletekkel azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 330 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com