Napi recept:Vendégváró szelet

Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
2 tojássárgája
1 ek. víz
1/2 cs. sütőpor
5 dkg porcukor

A töltelékhez:
6 alma
6 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
2 ek. kakaópor
2-3 ek. zsemlemorzsa
1 ek. rum

A tetejére:
porcukor

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet, a sütőport és a porcukrot. Alaposan összegyúrjuk, és a tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztadarabot lisztezett deszkán a tepsi méretének megfelelő (20x30cm) nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
2. A töltelékhez az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt almát (amit nem nyomkodjuk ki a levélből), majd beleforgatjuk a diót, a kakaóport, a morzsát, a rumot, és a tojásfehérje keményre vert habjával lazítjuk.
Az így kapott masszát a már a tepsiben kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
3. Ezután kinyújtjuk a megmaradt tésztát, megint akkorára, mint a tepsi, és ráfektetjük a töltelékre. A tészta tetejét villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 390 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com