Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéskaraj
2 savanyú alma
3 ek. pirított tökmag
3 ek. pirított napraforgómag
1 ek. pirított szezámmag
4 ek. olaj
1-2 dl almalé
1 kis fej fejeskáposzta
2 szál sárgarépa
5 ek. majonéz
porcukor ízlés szerint
citromlé pár csepp
Elkészítés:
1. A karajt megsózzuk, kiklopfoljuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Négy szelet húsra vékonyan szeletelt almát rakunk, és megszórjuk a pirított magokkal. Befedjük a másik négy szelet hússal, és ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük az oldalait.
2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Aláöntjük az almalevet, és pár percig, fedő alatt pároljuk őket.
3. A káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk, a sárgarépát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük őket, sózzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután kinyomkodjuk, majd összekeverjük a majonézzel, ha szükséges ízesítjük még egy kevés porcukorral, citromlével. A végén a salátába keverünk még a maradék magokat.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 905 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Fotó: Tamási Gábor / RAS / Recepttár