Napi recept: Rizskoch kuglófban, csokoládéöntettel

Rizskoch kuglófban, csokoládéöntettel
ASZ 848. – 46 cd Szőlős rizskuglóf rumos csokoládéöntettel

Hozzávalók: 8 szelethez
20 dkg hosszúszemű rizs
5 dl tej
2 tojás
4 dkg vaj
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília pépje
csokoládéöntet, lekvár
Vaj, édes morzsa a formához

Elkészítés:
1. A rizst fazékba szórjuk, felöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg beszívja a vizet. Ekkor felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró tejjel, és készre főzzük. Langyosra hűtjük.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliapéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt tejberizst, összekeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, édes morzsával beszórunk egy nagy kuglófformát, beleöntjük a rizses masszát, eligazítjuk, és a sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük, és kiborítjuk a formából. Tálaláskor meglocsoljuk csokoládészósszal vagy lekvárral.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 410 kcal

Tipp: A tésztába keverhetünk felaprított barackot, szőlőszemeket is.

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com