Napi recept: Fahéjas-szilvás sütemény

Hozzávalók 12 szelethez:
4 tojás
4 csapott ek. cukor
1 dl napraforgó olaj
6 púpozott ek. liszt
2 mk. sütőpor
2 ek. instant kakaópor
40 dkg szilva
1 ek. méz
1 ek. porcukor
1 mk. őrölt fahéj

Elkészítése:
1. A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, alaposan elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához. Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót. Kiolajozunk és lisztezünk egy közepes tepsit, előbb a sárga masszát, majd a kakaós masszát beleöntjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk a mézből, a cukorból, a fahéjból és 3 kanál vízből. Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, és a süteményre sorban rárakjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, fahéjas porcukorral megszórhatjuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 180 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com