Hozzávalók 4 személyre
1 liter paradicsomlé
2 nagyobb érett paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld chilipaprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. almaecet
10 dkg szeletelt pirított mandula
1/2 cs. petrezselyem
Elkészítés:
1. A paradicsomlét nagyon jól behűtjük. A paradicsomokat és a paprikákat, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomokat és a hagymát félbevágjuk
2. A paprikákat egészben meggrillezzük (amíg a külsejük megfeketedik), és lefedve hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a bőrét, a magokat eltávolítjuk, húsát felszeleteljük. A paradicsomokat és hagymát is megsütjük a grillen néhány perc alatt.
3. A leveshez az összes zöldséget nagy tálba tesszük. Felöntjük paradicsomlével, hozzáadjuk a fokhagymát, az almaecetet és a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára pürésítjük. (Ha időnk engedi, még egy kicsit a hűtőbe tehetjük.) Tálaláskor a levest a pirított mandulával és petrezselyemmel megszórjuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 220 kcal
Fotó: RAS / Recepttár