Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé vagy (pulyka)
6 érett, de kemény húsú őszibarack
5 szál oregánó
4 ek. olívaolaj
A körethez:
60 dkg burgonya
3 ek. vaj
5 szál oregánó
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk és 2×2 centis kockákra daraboljuk. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A körethez a burgonyát meghámozzuk, bő hideg vízbe tesszük. Az összes oregánót leöblítjük, finomra vágjuk.
2. A csirkemellkockákat és az őszibarackot váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal, a fele oregánóval ízesítjük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Grillserpenyőben vagy faszénparázs fölött, a forró rostélyon minden oldalukat 12-15 perc alatt pirosra sütjük. Nagyon figyeljünk, hogy a húst ne süssük túl, mert gyorsan kiszárad, a barack pedig túlpuhul és leesik a nyársról!
3. Közben a körethez a kicsi darabokra vágott burgonyát bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, még forrón burgonyanyomóval összetörjük és hozzáadjuk a vajat, és a maradék oregánót. Végül kézi habverővel könnyű habosra keverjük. Tálaláskor a forró barackos saslikokat az oregánós burgonyapürével kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 490 kcal
Fotó: RAS / Recepttár