Hozzávalók kb. 12 toronyhoz:
3 kisebb padlizsán
6 paradicsom
1 nagy golyó mozarella
2 ek. pesztó
10-12 levél bazsalikom
tálaláshoz bagett
Elkészítés:
1 A padlizsánt, a paradicsomot megmossuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A mozarellát lecsepegtetjük, fél cm vékony karikákra vágjuk.
2 A zöldségkarikákat sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés pesztóval, és a grillrácson vagy serpenyőben, mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük.
3. Összeállítjuk a tornyokat, alulra kerül a padlizsán, rá a paradicsom, erre sajt és bazsalikomlevél, majd ismét padlizsán. A rétegek közé kevés pesztót csepegtetünk. A kész tornyokat visszatesszük a grillre/serpenyőben még 2-3 percre, hogy a sajt olvadni kezdjen. Friss bagettal vagy sült húsok mellé tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
1 adag: 215 kcal (3 torony)
Fotó: RAS / Recepttár