Hozzávalók kb. 16 szelethez:
25 dkg meggy
30 dkg liszt
1 tasak sütőpor
3 tojás
20 dkg cukor
1 nagy pohár (315 g) joghurt
1,5 dl olaj
2 ek. kakaópor
Egyéb: vaj és liszt a tepsihez, a fogatáshoz
Elkészítés:
1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk vajjal és megszórjuk kevés liszttel.
2. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
3. A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport. Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát. Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
4. A meggy 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk. A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 teáskanál liszttel és a süti tetejére dobáljuk. Így az nem fog a tésztába süllyedni. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve és meggyel díszíthetjük.
Munka: kb. 40 perc
1 szelet: 105 kcal
Fotó: RAS / Recepttár