2711. Habos bodzás süti
http://www.nosalty.hu/recept/habos-ribizlis-suti-bodzaszorppel – nem kell ribizlivel, jó az más piros gyümölcs, pl. málna…
Hozzávalók 6 főre:
A piskótához:
3 db tojás
3 ek cukor
3 ekfinomliszt
1 csipet sütőpor
A krémhez:
2 dl szörp (bodza)
2 dl víz
1 csomag epres pudingpor
3 ek eperlekvár
20 dkg piros gyümölcs (málna, ribizli, eper, esetleg ezek keveréke)
5 dl habtejszín
A díszítéshez:
10 dkg piros ribizli
1 csokor citromfű (12 levél)
Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk. 3 tojásból piskótatésztát készítünk, a tepsibe simítjuk, és 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2 dl bodzaszörp és 2 dl víz keverékében pudingot főzünk (cukrot nem adunk hozzá, elég ami a szörpben van). A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát megkenjük az eperlekvárral. A tejszínhab felét finoman a lehűlt pudingba forgatjuk, és a lekvár tetejére kenjük. A piros gyümölcsökből félretesszük a díszítéshez szükséges mennyiséget, a többit elosztjuk a krém tetején.
Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzuk és hűtőbe tesszük. 1-2 óra pihentetés után tálalhatjuk.
6 kockára vágjuk, és minden kocka közepére elhelyezünk egy citromfű levélkét és egy ribizlifürtöt.
Recept: Dosso Gabi. Fotó: szöllősi-kiss orsi