2614. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval – VIDEÓ
http://receptneked.hu/szarnyas/mustaros-csirkefalatok-zoldborsoval/
Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb filé
Só
Bors
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
5 szál újhagyma fehér része
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl száraz fehérbor
3 dl alaplé
2 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
60 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 evőkanál krémsajt
Elkészítési idő: 35 perc
4 személyre
257 Kcal
A csirkecomb filét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.
Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.
Felöntjük borral és az alaplével, majd hozzákeverjük a mustárt, a mézet és egy kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt készre főzzük.
Azonnal tálalhatjuk.
Recept: Kiss Barnabás. Fotó: Tamási Gábor