Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak zselatinpor (10 g)
2 pohár natúr joghurt
40 csepp folyékony édesítőszer vagy 5 dkg eritritol
2 dl tejszín
25 dkg eper + 4 szem a díszítéshez
Elkészítés:
1. A zselatint kb. 10 percre kevés vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön még 2 ek. víz hozzáadásával felolvasztjuk. Kissé hűlni hagyjuk, és elkeverjük 3-4 kanál joghurttal, majd az összes joghurtot beledolgozzuk. Hozzákeverjük az édesítőszert, és lassú tűzön 1-2 percig főzzük. Nem szabad felforralni, csak melegíteni! Félrehúzzuk, langyosra hűtjük.
2. Kemény habbá verjük a tejszínt, óvatosan a joghurthoz keverjük, kisebb méretű kuglófformába vagy tálkákba öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük.
3. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. Fél óra elteltével a krém tetejére szórjuk, és még 30 percig tovább hűtjük a mélyhűtőben.
4. Tálalás előtt a formát forró vízbe mártjuk, (óvatosan, hogy ne folyjon bele víz), és a krémet tálra borítjuk. A díszítéshez az epret vékony szeletekre vágjuk, és ezzel díszítjük a krémet.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 225 kcal
Fotó: RAS / Recepttár