Vasárnapi sütemény: Vaníliakrémes eperpite

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók kb. 10 szelethez:

10 dkg puha vaj + a formához

20 dkg liszt

1 tojás

5 dkg cukor

1 ek. víz

A töltelékhez:

1 rúd vanília

1 dl tejszín

1 dl tej

30 dkg eper

5 tojássárgája

1 ek. cukor

1 csapott ek. liszt

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 28 cm-es cakkos szélű piteformát. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha túl száraz, adunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet. A forma méretére kinyújtjuk úgy, hogy a peremére is jusson, a formába nyomkodjuk, a tésztát villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt percig elősütjük. Kivesszük, a sütő hőfokát 180 °C-ra visszavesszük.

2. Közben a töltelékhez a vaníliarudat hosszában félbevágjuk, pépjét kikaparjuk. A tejszínt a tejjel és a vaníliapéppel lassan összemelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük, a gyümölcsöt felszeleteljük.

3. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük. A kissé kihűlt tejszínt lassan hozzáöntjük, közben folyamatosan keverjük. Végül a lisztet is belekeverjük, ügyelve, hogy ne maradjanak csomók. A krémet a tésztába öntjük, a felszeletelt epret rászórjuk és a sütőbe visszatéve 40-50 percig sütjük a pitét. Ha túl gyorsan barnulna, fedjük be alufóliával. Nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni, illetve megdermedni, csak utána szeleteljük.

 

 

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 szelet: 270 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com