Fehér csokis-epres sütemény – sütés nélkül, Anyák napjára

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

20 darab szögletes háztartási keksz

50 dkg eper

20 dkg fehér csokoládé

1 cs. tejszínízű habpor (54 g)

3 ek. cukor

180 ml tej

30 g zselatinpor

4 dl tejföl

Elkészítés:

1. Kibélelünk zsírpapírral egy 18×20 cm nagyságú mély tepsit/tálat, és kirakjuk a keksszel. Az epret megmossuk és lecsepegtetjük. A fehér csokoládét összetördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A habport felverjük a cukorral és a tejjel. A zselatint 1 dl forró vízbe keverjük, felolvasztjuk.

2. A megolvadt csokoládéból kiveszünk 1-2 evőkanállal és összedolgozzuk a felolvasztott zselatinnal, majd visszaöntjük a csokihoz és mixerrel alaposan átkeverjük. A fehér csokis-zselatinos masszába öntjük a tejfölt, és mixerrel alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és megint alaposan összekeverjük.

3. A kekszre vékony réteg fehér csokis krémet kenünk, majd sűrűn kirakjuk az eperrel és a maradék krémmel befedjük. A tepsit a munkaasztalhoz ütögetjük, hogy a krém egyenletesen elterüljön, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára, de minimum 6 órára. Eperszeletekkel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. másnap

1 szelet: 410 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

 

 

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com