Szombati gourmet étel: Zöldségtekercs rozé kacsamellel

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

3 kápiapaprika

2 padlizsán

3 cukkini

6 ek. olívaolaj

10 dkg ricotta

2 ek pesztó

1 marék fenyőmag

4 db kacsamell

bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés:

1. A paprikát grillen vagy forró sütőben feketére megsütjük, 10 percre letakarjuk, kimagozzuk, és lehúzzuk a héját.

2. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és olívaolajon megsütjük mindkét oldalukat. A ricottát összekeverjük a pesztóval, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. A tekercsekhez padlizsánszeletet teszünk alulra, rákenünk a pesztós ricottából, rátesszük a cukkiniszeletet, újabb réteg krém következik, majd a paprika és krém, végül feltekerjük, összetűzzük. Pirított fenyőmaggal megszórjuk a tekercseket.

4. A kacsamell bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé forró serpenyőbe tesszük, és zsírjára sütjük. Ekkor megfordítjuk, és ropogósra sütjük a másik oldalát is. Hőálló tálba áttesszük, és fóliával letakarva 5-7 percre 180 °C-os sütőbe toljuk. Miután kivettük, pár percig letakarva pihentetjük. Ferdén vékony szeletekre vágjuk, a zöldségtekercsekkel tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 615 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com