A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 ek. olaj
2 kk. fűszerpaprika
2 babérlevél
erős paprika, ízlés szerint
1 szál csabai száraz kolbász
1 ek. liszt
1 dl tejföl
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Mélyebb edényben az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a burgonyát, a babérlevelet, sót, ízlés szerint erős paprikát, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
2. Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, húsát feldaraboljuk, majd a levesbe tesszük. Folytatjuk a főzést.
3. Amikor már majdnem puha a krumpli, simára kikeverjük a lisztet a tejfölben, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Kíméletesen főzzük még 5-10 percig, és tálaljuk. A tetejére tegyünk még tejfölt, úgy kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 495 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár