A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg sárgarépa
1 cukkini
30 dkg széles metélt
1 fej vöröshagyma
1 ek. vaj
1 ek. liszt
2,5 dl tej
1 zöldségleveskocka
10 dkg márványsajt
5 dkg dióbél
1 szál kakukkfű
2 szál petrezselyem
Elkészítés:
1. A répát megtisztítjuk, a cukkinit megmossuk és zöldséghámozóval mindkettőből vékony, hosszú csíkokat vágunk. A tésztát bő, enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, de az utolsó 4 percre hozzáadjuk a répát és a cukkinit is. Az egészet leszűrjük és lecsepegtetjük.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, mélyebb serpenyőben, a forró vajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadunk 2,5 dl vizet, a tejet és belemorzsoljuk a leveskockát is. Kb. 5 percig kis lángon forraljuk. Beletördeljük a sajtot és kevergetve felolvasztjuk benne.
3. Közben a diót durvára, a zöldfűszereket pedig finomra vágjuk és a szószba keverjük. Összeforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
4. Tálaláskor a zöldséges tésztát tányérra halmozzuk (még szebb lesz, ha megpróbáljuk előbb villára kissé feltekerni), majd gazdagon meglocsoljuk a diós sajtszósszal.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 605 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár