A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Húsvéti saláta
Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás, 10 dkg gépsonka, 1 csokor retek, 1 kis fej római saláta, 1 újhagyma, vagy egy csokor snidling, 2 ek. mustár, 1 kk. méz, 2 dl joghurt, 3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtve megpucoljuk, és kockára vágjuk. A retket, a salátát megtisztítjuk, a sonkával együtt kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
2. A mustár nagy részét elkeverjük a mézzel, a joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tojással. Az olívaolajat elkeverjük a maradék mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A tojássalátát magas pohár aljára tesszük, és rárétegezzük a többi hozzávalót. Tálaláskor rácsorgatjuk az olajos öntetet.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 230 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Fotó: RAS/Recepttár