Nagypénteki egyszerű étel recept: Húsvéti saláta

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Húsvéti saláta

Hozzávalók 4 személyre:

4 tojás, 10 dkg gépsonka, 1 csokor retek, 1 kis fej római saláta, 1 újhagyma, vagy egy csokor snidling, 2 ek. mustár, 1 kk. méz, 2 dl joghurt, 3 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtve megpucoljuk, és kockára vágjuk. A retket, a salátát megtisztítjuk, a sonkával együtt kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk.

2. A mustár nagy részét elkeverjük a mézzel, a joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tojással. Az olívaolajat elkeverjük a maradék mustárral, sózzuk, borsozzuk.

3. A tojássalátát magas pohár aljára tesszük, és rárétegezzük a többi hozzávalót. Tálaláskor rácsorgatjuk az olajos öntetet.

 

 

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 230 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com