Robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés a legnépszerűbb brit látnivalók virtuális kínálata iránt

Az elmúlt napokban robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés a legnépszerűbb brit látnivalók, köztük múzeumok, paloták és állatkertek “virtuális kínálata” iránt – derült ki a szigetország legkeresettebb turistalátványosságait tömörítő Association of Leading Visitor Attractions (ALVA) csütörtökön megjelent jelentéséből.

A szervezet szerint a koronavírus-járvány miatti bezárások nyomán világszerte többmillió felhasználó kezdte el felfedezni a brit látványosságok sokszínűségét egyebek között az intézmények honlapjai, virtuális tárlatvezetései és webkamerái révén.

A londoni British Museum honlapjának látogatószáma megkétszereződött az elmúlt két és fél hétben, míg a National Gallery virtuális tárlatvezetéseket kínáló oldalainak látogatottsága a múlt héthez képest csaknem 800 százalékkal növekedett.

A Victoria and Albert Museum blogjának látogatószáma 147 százalékkal emelkedik hétről hétre. A Science Museum virtuális játékszekciója iránti érdeklődés pedig megháromszorozódott.

Nagy-Britannia leghíresebb székesegyházai – a durhamitől kezdve a canterbury-i katedrálisig – az interneten közvetítik a miséiket, amelyek szintén rengeteg érdeklődőt vonzanak.

Nem utolsó sorban pedig az állatkertek lakóinak mindennapjaiba bepillantást engedő webkamerák népszerűsége is megugrott.

Forrás: MTI
Fotó: pexels.com



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com