A 3-as, a 28A és a 62A villamos közlekedése módosul pályakarbantartás miatt 2018. május 14. és 22. között, munkanapokon este

Változik a 3-as, a 28A és a 62A villamos közlekedése 2018. május 14-étől 18-áig (hétfőtől péntekig) és 22-én (kedden) 20:00-tól az utolsó járatindulásig a Kőrősi Csoma Sándor úton a füvesített vágányszakasz öntözőrendszerének helyreállítási és javítási munkálatai alatt.

 

Forgalmi rend a munkák ideje alatt, esténként 

  • A 3-as villamos megosztva közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás, valamint az Örs vezér tere M+H és a Mexikói út M között.
  • 3-as pótlóbusz közlekedik a Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere M+H között.

Kőbánya alsó vasútállomás felé a pótlóbusz az Örs vezér tere M+H–Fehér út–Jászberényi út–Kőrösi Csoma Sándor út–Liget tér–Korponai utca–Kőbánya alsó vasútállomás; az Örs vezér tere M+H felé a Kőbánya alsó vasútállomás–Állomás utca–Korponai utca–Liget tér–Kőrösi Csoma Sándor út–Jászberényi út–Élessarok–Fehér út–Örs vezér tere M+H útvonalon halad. A pótlóbuszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

o    Kőbánya alsó vasútállomás: az autóbuszvégállomáson a 217-es autóbusszal párhuzamosan;

o    Örs vezér tere M+H: a 10-es autóbusz végállomásán;

o    a villamosmegállók melletti buszmegállókban – az Élessaroknál mindkét irányban és az Ónodi utcánál Kőbánya felé a 3-as villamos megállóhelyén.

  • A 28A villamos rövidített, illetve módosított útvonalon közlekedik a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és Kőbánya alsó vasútállomás között.
  • 28A pótlóbusz közlekedik Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között. Kőbánya alsó vasútállomás felé a pótlóbusz az Új köztemető–Sírkert út–Maglódi út–Indóház utca–Jászberényi út–Kőrösi Csoma Sándor út–Liget tér–Korponai utca–Kőbánya alsó vasútállomás; az Új köztemető felé a Kőbánya alsó vasútállomás–Állomás utca–Korponai utca–Liget tér–Kőrösi Csoma Sándor út–Élessarok–Jászberényi út–Maglódi út–Sírkert út Új köztemető útvonalon halad. A pótlóbuszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

o    Kőbánya alsó vasútállomás: az autóbuszvégállomáson a 217-es autóbusszal párhuzamosan;

o    Új köztemető: a 95-ös autóbusz belváros irányú megállóhelyén;

o    a villamosmegállók melletti buszmegállókban – az Élessaroknál mindkét irányban és az Ónodi utcánál Kőbánya felé a 3-as villamos megállóhelyén, illetve a Kada utca/Maglódi út és a Gitár utca megállóhelyeken Kőbánya felé az ellenirányú villamosmegállóban.

  • A 62A villamos rövidített útvonalon közlekedik a Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere M+H között; a kimaradt szakaszon a 3-as pótlóbusszal utazhatnak.
  • A 95-ös autóbusz a Puskás Ferenc Stadion M felé a Kápolna utcában a villamospálya helyett a közúton halad, ideiglenesen a közúton kijelölt Kápolna utca megállóhelyen áll meg 80 méterrel hátrább; valamint a Sírkert úti Új köztemető megállóhelyet áthelyezik 20 méterrel előrébb.

Díjszabási tudnivalók

 A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A 3-as villamoson a pótólt, a Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere közötti szakaszt meghaladó utazás esetén szükségessé válhat kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt jegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Forrás, fotó: BKKcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com