25 ezer résztvevővel ünnepelte 5 éves jubileumát a FIA Kamion EB és Fesztivál

Nehézsúlyú járművek összecsapása a Hungaroringen, ahol a kisebb járgányok is bemutatkoznak, miközben a család minden tagja jól szórakozik. Idén 5. alkalommal került megrendezésre a FIA Kamion Európa-bajnokság és Fesztivál, amelyre 25 ezren látogattak el. A jubileumi rendezvényen Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző is dobogóra állhatott, de a Swift Cup Europe és a Gerecse Motor SuperEnduro sorozat bajnoki fordulójának versenyzői is megmutathatták, milyen erő lakozik bennük. Az esemény emellett a V4 Logisztikai Fórum helyszíne is volt, immár második alkalommal.

 

25 ezer résztvevővel ismét rendkívüli sikerrel zárult a FIA Kamion Európa-bajnokság és Fesztivál. A szervezők a jól megszokott programok mellett számos újdonsággal készültek az érdeklődők és a résztvevők számára, amelynek köszönhetően az 5. jubileumát ünneplő sport- és családi esemény magas színvonalú szórakozást igért a közönségnek.

A száguldó monstrumok mellett első alkalommal csaptak össze a pályán a Gerecse Motor SuperEnduro sorozat bajnoki fordulójának indulói és sokadik alkalommal a Swift Cup Europe futamának versenyzői. A fesztiválon a kisebb járgányok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, így a motorsport szerelmeseinek sem kell lemondania az adrenalinfröccsről. Azonban a rendezvény fénypontja természetesen továbbra is az EB, amelynek magyar büszkesége, Kiss Norbi idén is dobogóra állhatott. A Tankpool24 szombathelyi pilótája egy harmadik, egy ötödik és két hatodik hellyel zárta a magyarországi fordulót.

A jeles évforduló alkalomból a szervezők különleges meglepetéssel készültek a rajongóknak: emblématervező és gyermekrajz-pályázatot hirdettek, amelyeknek nyertesei nemcsak VIP jegyekkel lettek gazdagabbak, de többek között benézhettek a Tankpool 24 kulisszái mögé, fényképezkedhettek a csapattagokkal, díjat adhattak át, valamint a szakértő zsűri által legjobbnak ítélt logóval díszített baseball sapkát vehettek át.

 

A sportprogramokon túl – az előző évekhez hasonlóan – számos családi és kisgyermekeknek is izgalmas aktivitást tartogatott az esemény, a rajongók egyebek mellett kipróbálhatták a lézeres céllövészetet, a Carrera pályát, a PlaySeat szimulátort, sőt, szimulátor bajnokságon is részt vehettek, mindezt egy hatalmas sátorban, a rendezők számára ugyanis kiemelten fontos a biztonság, valamint az időjárási viszonyokkal szembeni védelem, különös tekintettel a legkisebbekre.

A Kamionfesztivál egyik kiemelt programeleme minden évben a véradás. A Truck Race Promotion felelős szervezetként rendkívül fontosnak tartja, hogy társadalmi témákra is felhívja a figyelmet. „Egy ekkora tömeget megmozgató nemzetközi eseménynek az is feladata, hogy az autó- és motorsport népszerűsítésén, valamint a szórakoztatáson kívül más formában is adjon, példát mutasson. Minden évben arra törekszünk, hogy mindkét területen többet tudjunk nyújtani a versenyzőknek és vendégeinknek egyaránt” – mondta Őry Tamás, a Truck Race Promotion ügyvezetője.

Az EB nívóját mutatja az is, hogy az esemény 2019-ben második alkalommal adott helyet a V4 Logisztikai Fórumnak, tovább erősítve Magyarország pozícióját a régióban.

 

 

Forrás, fotó: sanscliche.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com