2018. október 10-én David Garrett, az „ördögi hegedűs” Budapesten!

2 évvel a nagysikerű “Explosive Live” turné elindulása után David Garrett Magyarországra érkezik és a Papp László Budapest Sportarénában ad fergeteges koncertet idén októberben!

David Garrett hírnevét a 2013-as nagysikerű „Paganini – Az Ördög hegedűse” című filmnek köszönheti, melynek nemcsak főszereplője, de társproducere és zeneszerzőtársával Franck van der Heijden együtt állították össze ennek a lenyűgöző filmnek a zenei anyagát is.

David Garrett pályafutása 10 évesen kezdődött és ő a valaha volt legfiatalabb művész, aki a rangos Deutsche Grammophonnal együtt léphetett fel, mindössze 13 évesen.

Zenei tanulmányait a méltán elismert New York-i Juilliard Iskolába folytatta, ahol Itzhak Perlman diákja volt. Klasszikus zenei virtuózitásáról, már ekkoriban ódákat zengtek mind tanárai, mind a klasszikus műfaj kedvelői és generációjának legtehetségesebb hegedű virtuózaként tartották számon.

A Juilliard-on töltött évek nem csak abban segítették őt, hogy egyengesse megkérdőjelezhetetlen helyét a klasszikus világban, de David itt alapozta meg crossover karrierjét is. Az itt szerzett zenei inspirációknak köszönhetően ő volt az első, aki egyesítette Beethoven-t és Mozart-ot a The Beatles vagy Michael Jackson dalaival.

Karizmatikus személyiségének köszönhetően világon mindenhol ismerik a nevét, több millió eladott jegy, több mint 3 millió eladott lemez, 23 arany, és 16 platina lemezzel a háta mögött a 2016-os évben új albummal rukkolt elő, melyben már saját szerzeményeit is hallhatja a nagyközönség.

Az „Explosive Live!”, 2016 novemberében indult, és minden bizonnyal felülmúlja az eddigieket: “Ez a turné olyan, amelyhez hasonlót még soha nem csináltam!” – nyilatkozta David. A koncerten olyan nagysikerű rock slágerek hangzanak majd el, mint a „Purple Rain” vagy az “They Don’t Care About Us”, a pop zene kedvelőinek kedvéért felcsendül majd a többek között a „Viva la vida”. A klasszikus művek sem maradhatnak ki, mint Beethoven 5. szimfóniája, vagy Vivaldi Nyár című tétele, és természetesen David saját kompozíciói is helyet kapnak a műsorban, mint a “Furious” és az “Explosive”.

A művészt a legjelentősebb politikusok, főméltóságok is elismerik: Őfelsége II. Erzsébet királynő maga választotta ki, hogy játsszon a gyémántjubileumi koncertjén, de előadott már Barack Obama egykori amerikai elnöknek, illetve Angela Merkel német kancellárnak is.



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com