2009 óta tavaly volt a legalacsonyabb a terrorcselekmények halottjainak a száma

A terrorizmussal kapcsolatos halálesetek száma tavaly volt a legalacsonyabb 2009 óta, többek között az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által elkövetett erőszakos cselekmények csökkenése miatt – közölte szerdán a Jane Nemzetközi Terrorizmus Elemző Központ (JTIC) nevű londoni székhelyű agytröszt.

    2018 egészét tekintve a JTIC-nek összesen 15 321,  különböző fegyveres szervezetek által elkövetett támadás jutott a tudomására, amelyeknek összesen 13 483 halottjuk volt  – tudatta közleményében Matthew Henman, a kutatóközpont igazgatója.
Ez a szám a legalacsonyabb 2009 óta, amikor a JTIC elkezdte az adatgyűjtést. A merényletek száma egy év alatt 33,1 százalékkal csökkent, és a legalacsonyabb 2011 óta.
A csökkenés fő oka az Iszlám Állam által Irakban és Szíriában elszenvedett területvesztesége, ami révén jelentősen csökkent a szervezet operatív képessége a JTIC szerint. Az IÁ 1327 támadást követett el, amelyekben 3151 ember halt meg, a merényletek száma 71, a halálos áldozatoké 51,5 százalékkal esett vissza.
Ennek a jelenségnek, valamint annak a következtében, hogy a szíriai kormány az ország egyre nagyobb területe felett szerezte vissza az ellenőrzést “Damaszkuszban és a környékén”, valamint az ország középső és déli részén, 63,6 százalékkal esett vissza a merényletek száma Szíriában.
Afganisztán viszont a terrorcselekményekben elhunyt 4180 áldozattal “a világ legveszélyesebb országa” lett az IÁ további támadásai és a tálibok hatalmának növekedése miatt – áll a jelentésben.
Az európai kontinensen a JTIC szerint “intenzívebbé vált az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai luhanszki és donyecki “népköztársaságokból” származó két oroszbarát szakadár szervezet operatív tevékenysége. Ukrajnában tavaly 4422 támadást követtek el, amelyekben 92 ember halt meg.

Forrás: MTI.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com