Kézilabdás gyakorlatokkal a mindennapos testnevelésért

A veszélyhelyzet idején – mindenki más mellett – természetesen a sportolókra és a gyermekekre is egyaránt érvényes a #maradjotthon felhívás. De miért ne segíthetnék a sportban jártasak, hivatásosak a távoktatásban tanuló diákokat néhány mozdulatsorral?

A jelenleg fennálló helyzet kortól, nemtől, hivatástól függetlenül mindenkit próbára tesz. A napirendek felborultak, az élet megváltozott és Nekünk tartani kell a lépést ezzel a változással, sőt a saját és szűk környezetünk érdekében minél jobb megoldást kell találnunk arra, hogy fenntarthassuk testi és lelki egyensúlyunkat.

A fizikai állóképesség megtartására, a napi testmozgás elvégzésére, a testnevelés órák helyettesítésére kínálunk most alternatívát az iskolások számára. Ebben a Váci NKSE két, és a DVSC-Schaeffler kézilabdacsapatának egyik játékosa lesz a segítségünkre.

Diószegi Nikolett, a Váci NKSE jobbszélsője igazán gyermekközpontú edzéseket végez, hiszen tréningjei során társat is kap maga mellé.

„A jelenlegi helyzet különösen nehéz mindenki számára, így nekünk sportolóknak is, de mégis mindenkit arra buzdítok, hogy maradjon otthon és közös erővel vessünk véget minél hamarabb ennek a borzasztó helyzetnek. Ugyanakkor a lehetőségről, hogy otthoni körülmények között is sportoljunk, nem kell lemondanunk, hiszen rengeteg olyan gyakorlat van, melyeket speciális eszközök nélkül, akár a nappaliban is elvégezhetünk. Ezek közül igyekszünk Nektek megmutatni néhányat, melyek egészen kisgyerekeknek, de akár felnőtteknek is tökéletesen biztosítja a napi mozgást. Én a gyakorlatokat rendszerint a 6 éves kishúgommal végzem, aki ügyesen próbál utánozni és élvezi a közös munkát. Kitartást mindenkinek és remélem tudtunk segíteni néhány hasznos ötlettel.”

Triffa Ágnes, a DVSC-Schaeffler együttesének kapusa, csapatának néhány tagjával reggelente online testnevelés órát vezényel a diákoknak, de e mellett egyénileg is formában tartja magát.

„Ahogy bevezetésre került a gyermekek számára a digitális távoktatás, a csapatommal mi is segíteni szerettünk volna abban, hogy a napjuk megkezdése előtt átmozgassuk őket. Természetesen e mellett az egyéni edzéseinket is csináljuk a kiadott tervek alapján, hiszen nekünk sincs lehetőségünk együtt, csoportosan edzeni. A diákoknak is fontos, hogy rendszeresen mozogjanak, így most szeretnék megosztani Veletek néhány feladatot az egyéni edzéstervemből, melyek otthon is elvégezhetőek és kellőképpen fitten tartanak. Vigyázzatok magatokra és tartsatok ki!”

Helembai Fanny, a Váci NKSE beállósa az edzői által előírt programból mutat egy gyakorlatot, mely a test egészét megmozgatja.

„Profi sportolóként minket is megvisel ez a helyzet, hiszen nem járhatunk edzésekre, szóval nem tudunk úgy dolgozni. Tudom, hogy az iskolások is távoktatásban vesznek részt, így a testmozgás és a testnevelés óra is így zajlik, ami nem lehet egyszerű. Ezzel a feladattal szeretnélek segíteni Benneteket, hogy talán kicsit könnyebb legyen otthon lenni, de mégis tudjatok mozogni! Vigyázzunk egymásra!”

 

Forrás, fotó: sportagvalaszto.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com